Er is altijd een ombudspersoon die je kan helpen!


Onder het motto 'Er is altijd een ombudspersoon die je kan helpen' organiseert het Belgisch netwerk van ombudspersonen (ombudsman.be) van 9 tot 20 oktober 2023 informatiebijeenkomsten in 11 steden.

Dit netwerk bestaat uit ombudspersonen van openbare instellingen (federale overheid, gewesten, gemeenten, enz.) en uit de privésector (verzekeringsmaatschappijen, banken, postkantoor, energieleveranciers, enz.)

Een ombudspersoon is een bemiddelaar. Hij of zij komt tussenbeide wanneer iemand problemen heeft met een openbare of particuliere dienst en de situatie niet kan oplossen met de betrokken dienst. Hij of zij zoekt een oplossing, geeft antwoorden en doet, indien nodig, aanbevelingen om de dienst te verbeteren', legt Marc Bertrand, voorzitter van ombudsman.be, uit.

Als je een probleem hebt, vind je op de website www.ombudsman.be onmiddellijk de contactgegevens van de ombudsman die je kan helpen. Alle ombudspersonen voldoen aan de criteria van onpartijdigheid en onafhankelijkheid en hun dienstverlening is gratis.

BAS6EW

veröffentlicht: 25.09.2023